Sky beste sykkelbekledning

15/06/2017 0
 
Tom Dumoulin (Sunweb), vinneren av Giro d'Italia i mai, sier han er glad for å vente til 2018 for å prøve Tour de France.
 
Den 26 år gamle nederlandskeren fra Maastricht vant sin første grand tur i forrige måned, toppling Movistar's Nairo Quintana den siste dagen i Milano.
 
"Jeg er glad jeg kommer ikke til Tour nå," fortalte han De Telegraaf avisen.
 
Dumoulin mistet tett 2015 Vuelta a España på den siste fjelledagen til Fabio Aru. Den turen var ikke planlagt. I år var han første gang han trente til å kjøre for det generelle - og han lyktes.
 
2017 Tour de France starter i Düsseldorf, Tyskland, 1. juli med en prøveperiode. Dumoulin ville ha hatt sjansen til å løpe for den gule trøyen og prøve for Tour de France samlet for første gang salg sykkelklær.
 
"I de siste ukene har jeg ikke hatt mer tid til å tenke på [racing the Tour]," tilføyte Dumoulin.
 
"Men i Giro, krysset det et par ganger. Jeg trodde det var synd å ikke gå til Tour de France, spesielt med den tidsprosessen den første dagen. Jeg trodde, om du vinner eller ikke, vil du være god i rangeringen, og du kan bli gul i de første stadiene.
 
"Det hjemsøkte noen ganger mine tanker mens jeg kjørte til Giro generelle klassifisering, og startet Touren for en annen tilnærming.
 
"Teamet så det på en annen måte. Og så vurderte jeg også at det kanskje ikke var så bra. "
 
Etter sitt gjennombrudd i 2015, fokuserte Dumoulin på stadier i 2016. Han vant åpningstidsprøven av Giro d'Italia, og i Tour de France vant han toppmøtet i Andorra og tidsprøven foran Chris Froome (Sky) Sky beste sykkelbekledning.