Gilbert drømmer fortsatt om unnvikende monumentslam

17/11/2017 0
Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) er ikke lenger en vårkylling, men han er fortsatt like ambisiøs som noen gang.
 
Seieren i årets Tour of Flanders gjenopplivet den 35 år gamle drøm om å vinne alle fem sykkelmonumentene. Han har vunnet tre - Flanders sykkelbekledning, Liège-Bastogne-Liège, og Giro di Lombardia (to ganger) - og mener Milano-Sanremo og Paris-Roubaix er nås.
 
"Alle vet at jeg drømmer om å vinne Sanremo og Roubaix, og fullføre mine palmares med disse to monumentene," sa Gilbert på lagets hjemmeside. "Å ha dem i mine severdigheter gir meg en ny motivasjon."
 
Monumentet "grand slam" er et av syklens mest prestisjefylte og unnvikende mål. De fem en-dagers løpene er blant syklens lengste, vanskeligste og mest prestisjefylte titler. Å vinne dem alle er ikke lett. Bare tre ryttere - Eddy Merckx, Roger De Vlaeminck, og Rik Van Looy - har klart å trekke den av.
 
Kanskje mer enn noen rytter i det moderne pelotonet, har Gilbert kompetansen til å gjøre en utfordring alvorlig. Lombardia og Liège, to løp han allerede har vunnet, krever klatringskompetanse, mens Sanremo er en sprinterkonkurranse sykkelklær på nett. Flandern og Roubaix er titlet mer til fordel for brawny cobble-bashers.
 
Av hans resterende to monumenter har Gilbert hatt mer suksess i Italiens Sanremo, to ganger ferdig med tredje. Han har bare kjørt Roubaix en gang, ferdig med 52 i 2007.