Cyclists 'Alliance å representere kvinnelige pro syklister

20/12/2017 0
Kvinnenes pro-peloton får sin egen arbeidsforening.
 
En gruppe nåværende og pensjonerte kvinnelige syklister har lansert en rytterforening for å representere interessene til profesjonelle kvinnelige racere når de arbeider med både UCI og pro-lagene.
Gruppen, som kaller seg syklistenes allianse, er hjernebarnet til pensjonerte ryttere Iris Slappendel og Carmen Small, og nåværende racer Gracie Elvin, som løper for Orica-Scott. Slappendel, som trakk seg fra heltidskonkurranse i 2016, sa at gruppen har til hensikt å hjelpe rytterne bedre å navigere de ulike elementene i procykling som ikke innebærer å sykle: kontraktsforhandlinger, tvisteløsning og til og med planlegging for pensjonering sykkelklær på nett.
 
"Det er så mange problemer og knapt noen steder for hjelp," sa Slappendel. "Liker ikke å bli betalt, eller bli sparken uten grunn, eller ikke får premiepenger, og kontraktsspørsmål. Alle disse er problemer for pro ryttere. "
 
Slappendel er konsernsjef. Hun sa at hun utviklet ideen til en ryttereunion etter hennes toårige stint som en idrettsrepresentant med UCI-idrettsutvalget, som hun serverte fra 2015-17. Hun sa at mekanismen til styret hindret henne i å oppnå reell endring i kvinners sykkelbekledning sykling.
 
"Jeg hadde store forhåpninger til [UCI-kommisjonen], men det hadde egentlig ikke den kraften jeg hadde håpet på," sa Slappendel. "Jeg kunne ikke virkelig gjøre endringer der."
 
Samtidig sa Slappendel at hun var involvert i en tvist med sitt eget profesjonelle team. Med få ressurser kom hun ut til den nederlandske rytternes forening for hjelp.
 
I begynnelsen av 2017 begynte hun å snakke med Small og Elvin, og de tre bestemte seg for å sirkulere to rytterundersøkelser som et første skritt mot å lansere en rytters forening. Gruppen gjennomførte undersøkelsene sykkeldrakt i februar og april og publiserte resultatene tirsdag. Av pro-pelotonens ca. 400 ryttere reagerte 332 ryttere. Gruppen spurte ryttere spørsmål om lønnsstørrelse og prosess for kontraktforhandlinger, blant annet spørsmål.
 
Nesten halvparten av rytterne (49,9 prosent) sa at de tjente 5 000 euro eller mindre i året; 90 prosent sa at de signerte en pro kontrakt med et UCI-registrert lag uten juridisk assistanse. Og 17 prosent sa at de kjørte uten lønn i det hele tatt.
 
"Svært ofte misbruker lag sin makt og misbruker dette faktum at rytterne mangler viss kunnskap," sa Slappendel. "Med noen grunnleggende forklaringer, kan du allerede ha mer strøm i disse situasjonene."
 
The Cyclists 'Alliance har allerede møtt den nåværende UCI-presidenten David Lappartient. Det har også opprettet et nettverk av advokater som hjelper ryttere, sa Slappendel. Det neste trinnet er å motta offisiell anerkjennelse fra UCI, slik at gruppen kan starte forhandlinger om en obligatorisk minimumslønn.